Odpověď: Manželka knížete Václava

X

Historie tématu: Manželka knížete Václava

Zobrazit nejstarší 6 příspěvků - (Poslední příspěvek nejdříve)

• Jan Cinert
8 roků 7 měsíců zpět

Vůbec nechápu, jak se dá dojít k souvislosti mezi Václavovou manželkou a místní pověstí používající za základ světový mýtus o únosu hérojky osmiletého Venušina cvyklu hérojem devatenáctiletého Lunárně-solárníhio cyklu.

• Stanislav
8 roků 7 měsíců zpět

Děkuji.
Mně osobně se hypotéza o anglické princezně velice líbí. Pokud není vůbec nijak podložená, nemůže být nějaká souvislost s tímhle?: www.andelskahora.cz/informace-o-obci/povest-o-andelske-hore/

• Jan Cinert
8 roků 7 měsíců zpět

Původně jsem vycházel z posouzení ostatků z hrobu č. 122 v klášteře sv. Jiří E. Vlčkem. Mělo se jednat mladou ženu, vylučovací metodou jsem dospěl k závěru, že to mohla být jedině neznámá manželka knížete Václava. Nyní se revizí zjistilo, že se jedná o mladého muže.
Pokud byl Slavník synem Václava a zároveň příbuzný Jindřicha I., tak by měla být Václavova manželka příbuzná Jindřicha I., možná i bavorského vévody Arnulfa, neboť rody Jindřicha a Arnulfa se později sňatkem spojily. Není nyní zcela jisté, jak to legendista s příbuzností mohl myslet. Úvaha o Adivě je zcela volnou a nepodloženou myšlenkou.

• Stanislav
8 roků 7 měsíců zpět

Pokud je odpoveď ve vaší hnize, tak se omlouvám, už ji sháním.

• Stanislav
8 roků 7 měsíců zpět

A ještě se zeptám jaký je současný názor odborné obce na manželku svatého Václava?
A jaký je váš názor na teorii, že jí byla anglická princezna Adiva?
Děkuji

Vygenerováno za 0.090 sekund